torsdag 11 maj 2017


Malins blogginlägg

Idag presenterar vi nästa elev, Malin, som läser både svenska och samhällskunskap hos oss. Hon driver dessutom sin egen blogg och är en van skribent. :) Tack för din text och roligt att vi också fick några personliga bilder.

Hej alla där på Competens, nu ska jag berätta för er lite kort om mig själv.

Jag heter Malin och fyller 20år i sommar, jag är egentligen ifrån Småland men har bott i Linköping i snart fyra år. Jag har nyligen flyttat ihop med min pojkvän och på fritiden dansar jag, kollar mycket serier och film, hockeyintresserad, försöker besöka min familj som bor i Småland så mycket jag kan och just nu pluggar jag även lite ämnen jag inte hade i gymnasiet. Jag håller på nu med samhällskunskap, svenska och naturkunskap. I höst ska jag ta i tur med svenska, matte och engelska.

Jag valde helt fel program när jag gick gymnasiet, jag gick konditor. Nu tänker säkert du som alla andra: WOW!! Konditor, då kan du ju baka vadsomhelst!!!

Ja jo, men det är ingenting jag vill jobba med, men det kom jag på i slutet av tvåan när vi bara hade ett år kvar, så jag lydde min mamma och gick klart och började plugga efter gymnasiet istället. Och vem vill missa studenten och skjuta upp den i tre år till? Inte jag i alla fall! Hehe.

Och sen gymnasiet har jag haft 40 olika idéer som har bollat runt i mitt huvud om vem jag vill bli? Vem vill Malin bli? Jag har absolut ingen aning, men just nu är jag inne på lärare i åk 4-6 med specialisering på särklass. Jag är förtillfället personlig assistent åt en kille som är 16år, superhärlig och han visar verkligen mig hur våra medmänniskor med speciella behov (är det okej att säga så? Man hör mycket klag på folk när man utkallar personer med speciella behov att dom behöver speciella behov!?), verkligen älskar livet och det finns absolut inget klag på något och det beundrar jag så himla mycket och dom delar med sig så mycket glädje så frågar du mig idag är det de jag vill jobba med.

Men återkom om en vecka så har jag säkert ändrat mig ;)

Mina mål med studierna i alla fall är att jag ska kunna söka en utbildning på Liu inom en snar framtid, men jag är lite dålig på att plugga så det har tagit sin tid och tar sin tid, men jag kämpar på i alla fall.

Studierna med mitt jobb är ibland ett problem och ibland inte, det är väldigt långa pass på mitt jobb så det är inte lätt att planera in lektionstider eller pluggtid på en bekväm tid, det blir oftast sent på kvällarna/nätterna, men hittills har det gått helt ok.

Väntar och hoppas på att jag blir godkänd på mitt första ämne som jag började på som är samhällskunskap 1a2, jag har i alla fall gjort mitt bästa så vi får allt se.

Men jag trivs att plugga på Competens, då det finns kvällskurser där och bra lärare med bra aura. Nu ska jag inte dra ut på denna bloggtext så ni tråkas ut, skickar med en bild på mig, min hund och min pojkvän så får ni se en lite bättre vem jag är! Ha det bra / Malin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar