måndag 16 oktober 2017

Education is not learning of facts, but training the mind to think

"Education is not learning of facts, but training the mind to think." Så sa han, en av vår tids tänkande förmågor: Albert Einstein. Vi låter det vara dagens citat.

Just den biten är svenska skolan ganska bra på, oavsett vad man tycker om den svenska skolan. Vi må inte ägna oss så mycket åt faktaupprapning men vi lär oss att tänka själva. Tänka både analytiskt, läsa mellan raderna och dra slutsatser baserade på ett källkritiskt förhållningssätt. Det är åtminstone vad vi strävar efter. Här på Competens tycker jag att vi är bra på just det och därför var det extra roligt att idag få hälsa så många nya elever välkomna till oss.

Vi hoppas att ni alla ska en riktigt god upplevelse av att studera hos oss. Vi ställer höga (men rimliga) krav - för vi vill att ni ska utvecklas så mycket som möjligt under den korta tiden som kursen varar. Vi vill att när ni slutar här ska känna att ni har lärt er mycket, och fått fundera i nya banor, och fått nya perspektiv. Det jobbet gör vi tillsammans. Vi ser fram emot ett gott samarbete där vi får ta del av era erfarenheter, kunskaper och perspektiv.

Välkomna!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar